Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g badem
- 125 g hurma, çekirdeksiz, yumuşak
- 60 g Hindistan cevizi yağı
- 200 g çiğ kaju fıstığı, 2 saat sıcak suda bekletilip süzdürülmüş
- 130 g konserve Hindistan cevizi sütü
- 25 g taze sıkılmış limon suyu
- 70 g agave şurubu
- 1 yk vanilya özü, doğal (opcjonalnie)
- 80 g vişne, taze veya dondurulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
- Wartości odżywcze
- na 8 porsiyon
- Kalorie
- 14343.6 kJ / 3428.2 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 255.1 g
- Tłuszcz
- 255.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 98.3 g
- Błonnik
- 33.9 g
- Sód
- 120.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Çikolata Parçacıklı Kurabiye (Vegan)
40min
Domatesli Nohutlu Pankek
40min
Kinoa ve Meksika Fasulyeli Vegan Burger Köftesi
1h
Somon, Kinoa, Beyaz Peynir ve Karışık Sebzeli Salata
50min
Bircher Müsli
12h 10 min
Kenevir Tohumu Sütü
10min
Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
1h 5min
Pişmeyen Kahveli Pasta
7h 30min
Vegan Burger
1sa 10 dk
Glütensiz Kakaolu Pandispanya
40min
Bal Peteği Şekerlemesi
1 Std. 30 Min
Badem ve Yaban Mersinli Muffinler
50min