Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Çedar peyniri, parçalar halinde (2-3 cm)
- 400 g pırasa, halkalar halinde kesilmiş (yaklaşık 1 cm)
- 30 g tereyağı
- 20 g zeytinyağı
- 100 g patates, küpler halinde kesilmiş (yaklaşık 2 cm)
- 700 g su
- 1 yk ev yapımı sebze bulyon
- 1 tk tuz, artı zevkinize göre ekstra
- 2 tutam karabiber
- 8 dilim baget ekmeği (yaklaşık 1 cm), biraz bayat veya başka çıtır çıtır ekmek
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1904.8 kJ / 455.3 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 948 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kadifemsi Sebze Çorbası
45 Min
Minestrone İtalyan Sebze Çorbası
45 Min
Pırasa ve Patates Çorbası
45 Min
Defne Yapraklı Adaçayı
Brak ocen
Zencefilli Bezelye Çorbası
45 Min
Yoğurt Soslu Keçi Peynirli Flan ve Pırasa
Brak ocen
Sebze Çorbası, Buharda Yumurtalı Ispanak
Brak ocen
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası
55min
Ispanaklı Nohut Çorbası
40 Min
Rokforlu ve etli pırasa çorbası
30 Min
Kekikli Mercimek ve Domates Çorbası
50 Min
7 Sebzeli Taneli Çorba
40 Min