Wersje kompatybilne
Limon, Maydanoz ve Dereotu Aromalı Somon (vakumda pişirme)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 somon fileto, taze, derili ya da derisiz, tercihen derili, kemiksiz (her biri yakl. 135 g)
- deniz tuzu, ince
- 2 dal maydanoz
-
2
dal dereotu yaprağı
lub 2 dal taze kekik - 2 adet limon kabuğu, sarı kısımları, şeritler halinde soyulmuş
- 2 yk zeytinyağı
- 1800 g su
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1689 kJ / 407 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 248 mg
Alternatywne przepisy
İşkembe Çorbası
1 Std. 20 Min
Sebzeli Kuzu Yahni
55min
Ton Balıklı Sebze Noodle
Brak ocen
Somon, Kinoa, Beyaz Peynir ve Karışık Sebzeli Salata
50min
Körili Elma ve Tatlı Patates Eşliğinde Pastırmalı Tavuk Sarma
Brak ocen
Zencefilli Bezelye Çorbası, Brokoli Eşliğinde Limonlu Somon
50min
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10min
Sıcak Çikolata Kavanozu
10min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç
1h
Kremalı Mantar Soslu Patatesli Somon
50min
Beşamel Soslu Somon ve Brokoli
30min