Wersje kompatybilne
Limon, Maydanoz ve Dereotu Aromalı Somon (vakumda pişirme)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 somon fileto, taze, derili ya da derisiz, tercihen derili, kemiksiz (her biri yakl. 135 g)
- deniz tuzu, ince
- 2 dal maydanoz
-
2
dal dereotu yaprağı
lub 2 dal taze kekik - 2 adet limon kabuğu, sarı kısımları, şeritler halinde soyulmuş
- 2 yk zeytinyağı
- 1800 g su
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1689 kJ / 407 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 248 mg
Alternatywne przepisy
Buharda Pişmiş Somon
30 Min
Kremalı Mantar Soslu Patatesli Somon
50 min
Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç
1 Std.
Kinoalı Sebzeli Somon Salatası
35 Min
Somon ve İnce Bulgur, Kurutulmuş Domatesler İle
35 Min
Chialı Tavuk Burger
1 Std. 10 Min
Buharda Pişmiş Çipura ve Renkli Biberler
25 Min
Fesleğenli Levrek, Patates Salatası ve Limonlu Kek
45 Min
Tavuk ve Körili Mercimek
35 Min
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1h 15min
Buharda pişmiş balık filetoları
25 Min
Biberiyeli Soğanlı Marinasyon
10 min