Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g water
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 500 g baker's flour
- 1 tsp salt, plus extra for sprinkling
- 2 sprigs fresh thyme or rosemary, leaves only, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 681.6 kJ / 162.3 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 235 mg
Alternatywne przepisy
Hot cross buns
1h 40min
Baguette
3h 45min
Fresh pasta dough
1h
Quick puff pastry
1 godz. 20 min
Brioche
5h
Bagels with bacon jam and egg
3sa 20 dk
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Gnocchi
1h 40min
Basic bread
1h 35 min.
Mick's ciabatta rolls
21 Std. 20 Min
Herb and garlic pull-apart bread
1h 35 min.
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min