
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 290 g unsalted butter cut ino pieces, plus extra to grease
- 550 g Rapadura sugar or raw sugar
- 1 ¼ tsp baking powder
- 90 g Dutch cocoa powder plus extra to dust
- 125 g plain flour
- 250 g dark chocolate (55% cocoa solids), broken into pieces
- 1 pinch sea salt
- 5 eggs lightly beaten
- 5 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 418.5 kcal / 1751.1 kJ
- Białko
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Sód
- 63.4 mg