Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
- 80 g chocolate p/ culinária 53% cacau
- 200 g açúcar
- 120 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 pitada de sal
- 1 ovo
- 120 g leite
- 60 g óleo
- ½ vagem de baunilha, só as sementes (opcjonalnie)
- 120 g água
Molho
- 100 g natas
- 120 g chocolate p/ culinária 53% cacau, partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1470 kJ / 352 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1j 30 menit
Bolo quente de brigadeiro
25 Min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 Min
Bolo de chocolate sem farinha
40 Min
Girafa torta
30 Min
Bolo de chocolate riscado
1j
Bolo de limão e iogurte
40 Min
Bolo cru de cenoura
5 godz. 30 min
Bolo de chocolate
1 Std. 20 Min
Bolo de chocolate sem glúten
45 Min
Bolo de chocolate branco e framboesas
40 Min