Bolo de chocolate de colher

Bolo de chocolate de colher

4.5 53 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
9 doses

Składniki

Bolo
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
  • chocolate p/ culinária 53% cacau
    80 g
  • açúcar
    200 g
  • farinha tipo 55
    120 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
  • bicarbonato de sódio
    1 c. chá de
  • sal
    1 pitada de
  • ovo
    1
  • leite
    120 g
  • óleo
    60 g
  • vagem de baunilha (opcjonalnie) só as sementes
    ½
  • água
    120 g
Molho
  • natas
    100 g
  • chocolate p/ culinária 53% cacau, partido em pedaços
    120 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 381 kcal / 1594.2 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 43.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 220.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...