Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g camarão c/ casca
- 100 g vinho branco
- 800 g água
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 5 g salsa
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de paprika
- 2 c. chá de Tabasco®
- 100 g polpa de tomate
- 15 g amido de milho
- 100 g natas
- Aneto q.b. p/ polvilhar
- Pimenta q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 904.6 kJ / 216.2 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 926.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda de marisco
30 min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 min
Creme de camarão
45 min
Fumet de camarão
15 Min
Salada de ovas
40 min
Caldo de coentros
1 godz. 20 min
Bisque de marisco
45 min
Douradas com açorda de coentros
45 min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5 min
Lingueirão à Bulhão Pato
2 godz. 20 min
Recheio de sapateira
1h 15min
Sopa de peixe, camarão e amêijoas
55 min