Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 uova, gli albumi e i tuorli separati
- 200 g di zucchero
- 300 g di burro morbido a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di fecola di patate
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1541 kJ / 368 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta stracciatella
50 Min
Torta allo yogurt
40 Min
Spongade della Val Camonica
5ωρ.
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Torta al cioccolato e peperoncino
55min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min
Torta margherita
50 Min
Torta di nocciole
50 Min
Plumcake alle mandorle
1h 5min
Torta margherita leggera
2 Std. 30 Min
Torta paradiso
1 Std. 10 Min