Urządzenia i Akcesoria
Torta sabbiosa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 porzioni
Składniki
-
4 uova gli albumi e i tuorli separati
-
200 g zucchero
-
300 g di burro morbido a pezzi
-
150 g di farina tipo 00
-
150 g di fecola di patate
-
1 pizzico di sale
-
1 bustina di lievito in polvere per dolci
-
1 - 2 cucchiai zucchero a velo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
4 g
Kalorie
1541 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Węglowodany
39.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Torte di casa
60 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Plumcake alle mandorle
1 godz. 5 min
Ciambella del mugnaio
40 min
Torta margherita
50 min
Torta di mele
1 godz.
Torta all'amaretto con crema
1 godz. 5 min
Torta Donizetti
1 godz.
Torta stracciatella
50 min
Focaccia dolce
45 min
Plumcake variegato al cioccolato e cremoso alle albicocche di Luca Montersino
1 godz. 25 min
Torta di mais
1 godz.
Torta paradiso
1 godz. 10 min
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min