Torta di mandorle e cioccolato

Torta di mandorle e cioccolato

4.1 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 80 g di burro morbido a pezzi
  • 50 g zucchero
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
  • 5 albumi
  • 5 tuorli d'uovo
  • 250 g zucchero
  • 300 g di mandorle tritate
  • 60 g di cacao amaro in polvere
  • 1 cucchiaino di caffè istantaneo
  • 80 g di liquore all'amaretto
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Terminare la preparazione
  • 2 cucchiai zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.8 g
Kalorie 2288 kJ / 547 kcal
Tłuszcz 28.8 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 56.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...