Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di latte intero
- 125 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 500 g di yogurt bianco intero non dolcificato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10 Std. 20 Min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10 Std. 20 Min
Gelato al cioccolato bianco
10 Std. 20 Min
Gelato alla crema
10h 15min
Stracciatella
10j 25 mnt
Spagnola
10 Std. 20 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato al cocco
10 Std. 20 Min
Coppetta all'amarena
11 Std. 40 Min
Gelato al pistacchio senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato cioccolato e menta
10j 25 mnt