Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 350 g di cioccolato fondente a pezzi
- 60 g di mandorle pelate
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di burro + q.b.
- 300 g di latte
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di zucchero
- 5 uova (da 60 g circa)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Composizione e decorazione
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 40 g di zucchero a velo
- 200 g di fragole a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2128.8 kJ / 508.8 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 140 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30 min
Crostata di frutta al San Marzano
1j
Torta degli auguri
1 godz. 35 min
Torta di mele
1j
Torta cupcake
40 min
Diamanti al cioccolato
7h 30min
Torta cappuccino e caramello
2j
Fantasia di nocciole
1 godz. 35 min
Torta al cioccolato con profiteroles
21 godz.
Torta di mandorle e cioccolato
1j 30 menit
Torta soffice al profumo di arance
55 Min
Crostata al cioccolato
1h 50min