Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di burro q.b.
- 250 g di farina q.b.
- 350 g di cioccolato fondente a pezzi
- 60 g di mandorle
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di latte
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di zucchero
- 5 uova (da 60 g circa)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Composizione e decorazione
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 40 g di zucchero a velo
- 200 g di fragole a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mandorle e cioccolato
1h 30 min
Torta degli auguri
1h 35min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Torta di mele
1 Std.
Torta di ricotta
50 min
Bignè cake
4 Std.
Torta al cioccolato (alla maniera de The help)
1h 45 min
Torta chocolat
1 Std.
Crostata al cioccolato bianco
1 godz. 10 min
Torta veloce al cioccolato
20 Min
Cheesecake cioccolato e caffè
2 godz. 40 min