Wersje kompatybilne
Focaccia con datteri, pancetta e formaggio di capra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 325 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 4 g di lievito di birra disidratato - 500 g di farina di forza
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 80 g di datteri denocciolati a metà
- 100 g di formaggio di capra sbriciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 0.5 mg
Alternatywne przepisy
Crostata salata alle mandorle con zucchine
1h 30 min
Girandole della Befana
3óra
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1óra 10p
Ciambella di farro con halloumi, mirtilli e rosmarino
1 godz. 50 min
Crostata con fiori di zucca
1h 30 min
Strüdel uva e salsiccia
2óra
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1h 30 min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1h 30 min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1h 30 min
Quiche di Halloween
2óra
Cheesecake alla crema catalana
4 godz.
Torta salata con melanzane e pomodoro
1óra