Peeler Mashed Potatoes

4.4 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Peeling
  • water divided
    1200 g
  • extra virgin olive oil (opcjonalnie) divided (see Tip)
    2 tsp
  • Yukon gold potatoes in pieces (approx. 5 cm wide), divided
    900 g
    900 g red potatoes, in pieces (approx. 5 cm wide), divided
  • vegetable stock
    140 g
Mashed Potatoes
  • whole milk
    85 g
  • unsalted butter cut into pieces
    60 g
  • garlic powder (optional)
    1 tsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh parsley leaves to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 623.7 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1224.3 kJ / 292.6 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...