Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 1 Ei
- 20 g Wasser
- 1 TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 150 g Emmentaler, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 1 Spitzkohl (ca. 400 g), in Stücken
- 20 g Öl
- 1 TL Salz
- 1 TL Curry, mild
- ½ TL Pfeffer, mild
- ¼ TL Chiliflocken
- 3 Bratwürste, roh, gewürzt (ca. 300 g)
- 200 g Schmand
- 100 g Milch
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2130 kJ / 509 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünkohltarte
2h
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1h 20min
Sauerkraut-Quiche mit Kasseler
1h 30min
Chinakohl-Pizza
1 Std. 40 Min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1h 30min
Reibekuchen-Tarte mit Spinatcreme und Lachs
1h 15min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1h
Grünkohl-Quiche
1h 30min