Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Weizen
- 180 g Weizenmehl Type 1050
- 1 Pck. Trockenhefe
- 1 TL Salz
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 140 g Wasser
Belag und Fertigstellung
- 80 g Emmentaler, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 500 g Weinsauerkraut, abgetropft, grob zerzupft
- 3 Eier
- 200 g Milch
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 300 g Kasseler, geräuchert, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 760 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Schnitzel-Quiche
1 Std. 25 Min
Tarte mit Bacon und Käse-Kräuter-Füllung
1 Std. 45 Min
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1 Std. 15 Min
Regenbogenquiche
1 Std.
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Spargelquiche
1 Std. 15 Min
Herzhafter Blumenkohl-Kuchen
1 Std. 15 Min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 Std. 25 Min
Spargel-Zwiebelkuchen
1 Std. 10 Min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 Std. 20 Min
Elsbeths schnelle Schinken-Brokkoli-Torte
1 Std. 15 Min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.