Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kräuter-Tomaten-Knödel
- ½ Bund frische Kräuter, gemischt, abgezupft
- 4 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 1 Knoblauchzehe
- 125 g Milch
- 40 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Zucker
- 340 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Wasser
Gorgonzola-Speck-Sauce
- 80 g Zwiebeln, halbiert, in feinen Ringen
- 10 g Öl
- 125 g Schinkenspeckwürfel
- 400 g Milch
- 80 g Gorgonzola, in Stücken
- 10 g Senf
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 10 g Speisestärke
- 4 Stängel frische Kräuter, gemischt, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2712 kJ / 648 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herzhafter Ofenschlupfer
50min
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1h
Laugenknödel mit Käsekern
1h
Spaghetti mit Bärlauch-Carbonara
25min
Gefüllte Kartoffelrösti
1h
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2h
Zucchini-Knödel-Lasagne
1h 10min
Spätzle-Burger
1h 30min
Bärlauch-Käse-Sauce zu Nudeln
10min
Obazda-Flammkuchen
1 Std. 50 Min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1h
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1h