![Obazda-Flammkuchen Obazda-Flammkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EFE2473-55EE-46BC-93DC-DE7B5294E010/Derivates/726b4fbe-81fe-4e0c-b8fc-bbb2bda7eb4c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Obazda
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 150 g Camembert, würzig, in Stücken
- 200 g Schmand
- ½ TL Kümmel, ganz
- ½ TL Salz
- 1 TL Paprika edelsüß
- ¼ TL Pfeffer
Teig und Fertigstellung
- 230 g Mehl
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 Frühlingszwiebel, in Ringen
- 2 Weißwürste, in dünnen Scheiben
- 3 - 4 TL süßer Senf
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laugenknödel mit Käsekern
1 godz.
Maronenspätzle mit Pilzragout
1 godz.
Bavarian Wrap
10min
Knödelteig-Schnitten
35 min
Flammkuchen mit Kartoffelcreme und Speck
1 godz.
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 godz.
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2 Std.
Brezelgugelhupf
1h 10min
Schnelle Zwiebelfladen
1h 20 min.
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 godz.
Obatzter mit Bier
10min
München - Leberkäs'-Salat mit Brezelcroutons
35 min