Urządzenia i Akcesoria
Génoise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 morceaux
Składniki
-
du beurre
-
4 œufs (53-63 g chacun)
-
120 g de sucre en poudre selon vos goûts
-
½ c. à café d'extrait naturel de vanille1 c. à café de sucre vanillé, fait maison
-
120 g de farine de blé
-
1 pincée de sel (opcjonalnie)
-
1 c. à café de levure chimique (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 morceaux
Białko
5 g
Kalorie
705 kJ /
168 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ma cuisine au quotidien
133 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Crème pâtissière
15 min
Meringues fantômes
12 godz. 25 min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Mousse au chocolat
3 godz. 20 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Pâte à chou
2 godz.
Pâte feuilletée express
2 godz.
Brownies
50 min
Sauce béchamel
15 min
Cheesecake (avec cuisson)
7 godz. 20 min
Cookies aux pépites de chocolat
50 min