![Marinierte Lammkoteletts mit Maisdip Marinierte Lammkoteletts mit Maisdip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c272a0c2fdfa553124a55423beb1813b/Derivates/39be34ce142e4edd73e2de5ababed06762f35262.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 3 Knoblauchzehen
- 1 TL Paprika de la Vera
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 1 TL Salz
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Sherryessig
- 50 g Wasser
Lammkoteletts und Fertigstellung
- 800 g Lammkoteletts
- 100 g Mehl
- 70 g Olivenöl
- 200 g Mais, aus der Dose, abgetropft
- 150 g Feta
- 100 g Sahne
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 - 4 Prisen Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3091 kJ / 739 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 473.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbfleisch-Stifado
5h 35min
Spaghetti Arrabiata mit Thunfisch
30min
Überbackene Hähnchenbrust in Tomatensauce mit Kartoffelpüree
1h
Thai-Entenbrust mit Curry-Nudeln
1h 30min
Chicken Wings mit Five-Spice-Marinade
45 min
"Pastanaken" mit angedämpftem Gewürz-Lachs
1h 30min
Brathendl nach peruanischer Art mit Salsa Verde und Avocadosalat
7h 30min
Salat-Wraps mit Hähnchen und Kokos-Currysauce
40min
Chivito (Entrecôte-Sandwich)
45 min
Portwein-Bäckchen mit Spätzle
5h 10min
Chicken Wings in rauchiger Honigmarinade
1h 30min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h