Cheesecake japonés

Cheesecake japonés

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
12 rebanada

Składniki

  • 30 g de mantequilla sin sal para engrasar
  • 8 huevos grandes a temperatura ambiente, separados
  • agua, hirviendo para baño maría
  • 360 g de queso crema a temperatura ambiente, en trozos
  • 100 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente, en trozos
  • 100 g de leche entera
  • 2 ¼ cdita de jugo de limón amarillo
  • ¼ cdita de sal
  • 90 g de harina para hot cakes
  • 30 g de fécula de maíz
  • 230 g de azúcar
  • ½ cdita cremor tártaro
  • azúcar glass la necesaria para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 318 mg
Białko 7 g
Kalorie 1473 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...