Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de mantequilla sin sal, para engrasar
- 8 huevos grandes a temperatura ambiente, separados
- agua, hirviendo para baño maría
- 360 g de queso crema a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de leche entera
- 2 ¼ cdita de jugo de limón amarillo
- ¼ cdita de sal
- 90 g de harina para hot cakes
- 30 g de fécula de maíz
- 230 g de azúcar
- ½ cdita cremor tártaro
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1473 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 318 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Churros de la esquina
40 min
Lasaña boloñesa TM6
2h 30 min
Macarrones con merengue suizo
1h 10 min
Corona de chocolates
1h 30min
Dulces de caramelo TM6
2h
Pastel de chocolate con avellanas
2 godz. 40 min
Betún de chocolate
10min
Betún de mantequilla básico
10min
Betún de queso crema
5min
Galletas de mantequilla y chocolate TM6
1h
Betún de vainilla
5min