Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de mantequilla sin sal, para engrasar
- 8 huevos grandes a temperatura ambiente, separados
- agua, hirviendo para baño maría
- 360 g de queso crema a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de leche entera
- 2 ¼ cdita de jugo de limón amarillo
- ¼ cdita de sal
- 90 g de harina para hot cakes
- 30 g de fécula de maíz
- 230 g de azúcar
- ½ cdita cremor tártaro
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1473 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 318 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blintzes
1h 30min
Pozole Blanco
1h
Delicia para la reina
2 godz. 20 min
Calzones
1h 30min
Pastel de chocolate con pan de jengibre
1 Std. 40 Min
Tamales de frijol Veracruzanos
2 godz.
Crêpes y más crêpes
1h 30min
Huevos ahogados en cazuela
45min
Pan de muerto con cítricos
1 Std. 40 Min
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3h 30min
Crepas, receta básica
1 godz. 20 min
Tamales Verdes
2h 30min