Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de mantequilla sin sal
- 100 g de azúcar
- 8 g de azúcar de vainilla (ver tip)
- 2 huevos
- 200 g de harina de trigo
- 180 g de harina de trigo integral
- ¼ cdita de polvo para hornear
- 230 g de chocolate amargo, en trozos
- 110 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 18 almendras peladas
- chispas de chocolate, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1053.9 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 17.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata de mermelada (Tarta Italiana de mermelada)
2 godz. 35 min
Galletas glaseadas
1h 30min
Cuernitos
4h
Pastel de abejas con glaseado
1 Std. 25 Min
Galletas de anís
50min
Pastel arcoiris
2h
Pastel floral
2h
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Brownies
30min
Pastel de caramelo y brownie
2 Std. 40 Min
Galletas rápidas de nuez
25min
Pasta hojaldre sin empaste
1h