![Tempura de camarones y verduras Tempura de camarones y verduras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33A50401-D4DA-452F-AD42-DC47F8E7C567/Derivates/77b9a339-6aa3-4454-8277-15f674dc63c3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua, muy fría
- 1 huevo
- 150 g de harina de trigo
- fécula de maíz, la necesaria para espolvorear
- 1 pimiento rojo, cortado en tiras de 2 cm
- 4 piezas de champiñones, cortados en cuartos
- 1 calabacita, cortada en rodajas
- ½ brócoli, cortado en floretes
- ½ cebolla blanca, cortada en rebanadas de 1 cm
- aceite para freir, el necesario
- 12 camarones grandes, pelados y dejando la cola
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 8012 kJ / 1908 kcal
- Białko
- 80 g
- Węglowodany
- 152 g
- Tłuszcz
- 112 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colas de langosta con mac & cheese trufado
1 godz.
Aguachile de camarón
15 min
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40 min
Pan en capas
2h 30min
Costillas teriyaki
1 godz. 30 min
Costillas de cerdo agridulces
40 min
Sushi California
1 godz.
Mantequilla de ajo y echalote
10 Min
Pasta hojaldre sin empaste
1 godz.
Rub BBQ
5 Min
Pulpo en chile morita TM6
1 godz. 30 min
Ensalada César con chipotle
30 min