Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de aceitunas negras deshuesadas, escurridas
- 250 g de agua
- 1 cdita de azúcar
- 11 g de levadura seca instantánea, (1 sobre)
- 500 g de harina de trigo, y un poco más para trabajar
- 1 cdita de sal
- 3 ramitas de tomillo fresco, sólo las hojas
- 30 g de aceite de oliva extra virgen, y un poco más para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 12 pieza
- Kalorie
- 10172 kJ / 2422 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 397 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 5802 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan artesanal TM6
5h
Focaccia con cebolla, aceitunas y romero
1h
Hogaza exprés
50min
Pan de aceitunas TM6
4h
Baguette
3 godz. 45 min
Pan pita
1h 40 min
Grissinos (Palitos de pan)
1h
Mini marraquetas
3h 5 min
Focaccia con cebolla y romero
2 godz. 30 min
Focaccia de papa y romero
1h 40 min
Empanada de pino al horno
4h
Pan amasado
55 min