Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de queso parmesano, cubos
- 500 g de agua
- 500 g de papa, harinosa, pelada y en trozos (4 cm)
- 250 g de harina de trigo
- 1 huevo
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- harina de trigo, para espolvorear
Relleno
- 2 - 3 dientes de ajo, pelados
- 30 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pizcas pimienta de cayena molida
- 100 g de pan molido
- 10 - 12 filetes de anchoa en aceite, escurridos, en trozos (1 cm)
- 125 g de mozzarella, en cubos (1 cm)
Salsa de tomate
- 100 g de poro, en trozos (2-3 cm)
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 400 g de jitomate triturado
- 1 - 2 pizcas de azúcar
- 1 cdita de sal fina
- 1 - 2 ramitas de albahaca, sólo las hojas y un poco más para decorar
- agua, la necesaria para hervir
- 2 - 3 cditas de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3701 kJ / 884 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 2300 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manojos de ejotes y papas al vapor
55 Min
Gnocchis de papa
50 Min
Puré de papa y poro
40 Min
Bollos brasileños de queso
40 Min
Crepas Suzette
1hod. 15min
Bachour: Fondue tropical de maracuyá, chocolate y brioche
3h
Fajitas con carne de res deshebrada TM6
3h
Salsa de hongos y vino blanco TM6
30 Min
Crema batida
10min
Soufflé de queso rápido
45 Min
Crema batida rápida
5 min
Crema batida insuperable
30 Min