Pizza bianca alla rucola

Pizza bianca alla rucola

4.6 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di farina di forza (manitoba) + q.b.
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di mozzarella di bufala a pezzi
    200 g
  • di formaggio Squacquerone
    250 g
    250 g di crescenza
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di rucola pulita e spezzettata con le mani
    2 mazzetti
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1046 kcal / 4376 kJ
Białko 41.2 g
Tłuszcz 53.8 g
Węglowodany 106 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...