Pizza bianca alla rucola

Pizza bianca alla rucola

4.7 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 200 g di mozzarella di bufala a pezzi
  • 250 g di formaggio Squacquerone
    250 g di crescenza
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 2 mazzetti di rucola pulita e spezzettata con le mani
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 2 cucchiai olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 41.2 g
Kalorie 4376 kJ / 1046 kcal
Tłuszcz 53.8 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...