Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g di lievito madre
lub 10 g di lievito di birra fresco - 280 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele - 500 g di farina di semola di grano duro integrale
- 10 g di sale
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 776 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Sfincione favarese
3 Std.
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane toscano con lievito madre
5h
Pane di segale
3h 20min
Mafalde siciliane
2h 15min
Pane integrale ai semi vari
4 Std. 10 Min
Pane siciliano
2h 45min
Pane al semolino
4 Std.
Muffolette
3 Std.
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min