Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo, pelado
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 640 g de agua
- 1 cdita de sal
- 320 g de pasta corta seca (p.ej. fusilli, penne, etc.)
- 200 g de atún enlatado en aceite, escurrido
- 50 g de jugo de limón recién exprimido
- 150 g de pepino europeo, cortado en cuartos a lo largo y luego en rebanadas
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 536 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa de jitomate
20 min
Pasta a la boloñesa de hongos
20 min
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30 min
Pasta con carne molida
45 min
Aguacates rellenos de atún
20 min
Rollitos de sandwich
30 min
Pasta con pesto y pollo
30 min
Salpicón de pollo
25 min
Tostadas de jícama con tinga de pollo
30 min
Espagueti con salsa de tomate y atún
45 min
Pasta con pollo y verduras al vapor
50 min
Fusili integral
20 min