Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de aceite de oliva
- 1 cubito de concentrado de caldo de pollo
- 1 pizca de ajo en polvo
- 1 cdita de orégano seco
-
100
g de chorizo, en cubos
lub 100 g de tocino, en cubos - 80 g de champiñones enlatados, drenados y cortados en rebanadas (opcjonalnie)
- 30 g de puré de jitomate
- ½ cdita de sal fina
- 600 g de agua
- 300 g de pasta seca, tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1255.3 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 437.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Arroz blanco con verduras
40 min
Tortitas de papa
1h
Sopa de fideos
35min
Espagueti a la boloñesa
50 min
Salsa verde
10 dk
Spaguetti carbonara
40 min
Papas con chorizo
40 min
Fetuccini a la crema
30 Min
Arroz en caldo de jitomate
30 Min
Fettuccini con pollo y chícharos
35min
Espagueti con champiñones y tocino
35min