Pasta de jitomate y chorizo

Pasta de jitomate y chorizo

4.3 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porciones

Składniki

  • 25 g de aceite de oliva
  • 1 cubito de concentrado de caldo de pollo
  • 1 pizca de ajo en polvo
  • 1 cdita de orégano seco
  • 100 g de chorizo en cubos
    100 g de tocino, en cubos
  • 80 g de champiñones enlatados (opcjonalnie) drenados y cortados en rebanadas
  • 30 g de puré de jitomate
  • ½ cdita de sal fina
  • 600 g de agua
  • 300 g de pasta seca, tipo penne

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 437.3 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1255.3 kJ / 300 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...