![Pasta de jitomate y chorizo Pasta de jitomate y chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0FD2A2F7-ECAD-4D26-9AC7-23B6C10CF4E5/Derivates/3b8c72c5-4eeb-45a5-bfe6-930df43d4fd4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de aceite de oliva
- 1 cubito de concentrado de caldo de pollo
- 1 pizca de ajo en polvo
- 1 cdita de orégano seco
-
100
g de chorizo, en cubos
lub 100 g de tocino, en cubos - 80 g de champiñones enlatados, drenados y cortados en rebanadas (opcjonalnie)
- 30 g de puré de jitomate
- ½ cdita de sal fina
- 600 g de agua
- 300 g de pasta seca, tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1255.3 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 437.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip de pimiento
5 Min
Papas con chorizo
40min
Arroz blanco con verduras
40min
Tinga de pollo
30min
Fetuccini a la crema
30min
Sopa de fideos
35min
Ensalada rápida
10 Min
Spaguetti carbonara
40min
Arroz en caldo de jitomate
30min
Macarrones con queso
40min
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Salpicón de res
40min