Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 30 g de agua
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
Leche de caramelo
- 600 g de leche
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 1 anís estrellado
- 2 pellizcos de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 559 kJ / 134 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batido de plátano con mantequilla de cacahuete
5 min
Salsa de caramelo al café
45min
Frappé de capuchino exprés
5 min
Preparaciones básicas (Batch cooking)
3 Std.
Pitahaya bowl
20min
Carbón de azúcar
30h
Salsa de caramelo
1 godz. 30 min
Café dalgona con crema de whisky y helado
15 Min
Plátanos con salsa de coco y canela (Al vacío)
30min
Zumo de naranja
5 min
Licor de caramelos
20min
Espuma de café soluble (Café Dalgona)
5 min