Leche caliente al caramelo

Leche caliente al caramelo

4.8 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

Salsa de caramelo
  • 250 g de azúcar
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 30 g de agua
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 30 g de mantequilla fría (a ser posible en un solo trozo)
Leche de caramelo
  • 600 g de leche
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
  • 1 anís estrellado
  • 2 pellizcos de sal en escamas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 125 mg
Białko 0 g
Kalorie 559 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...