Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g óleo de girassol
- 50 g bacon, em cubos de aprox. 1 cm x 1 cm
- 150 g linguiça calabresa defumada, cortada em rodelas finas
- 300 g farinha de mandioca, crua
- ½ c. chá de sal marinho
- 20 g manteiga
- 10 talos de cebolinha, picados
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1797 kJ / 430 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 261 mg
Alternatywne przepisy
Pudim de leite condensado
4h
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Picanha ao sal
1h 5min
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
50 Min
Polenta
40 min
Tutu à mineira
35 Min
Couve à mineira
20 Min
Batatinhas em vinagrete
40 min
Calabresa acebolada
20 Min
Molho vinagrete
15 Min
Bolo de milho cremoso
45 Min