Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g óleo de girassol
- 50 g bacon, em cubos de aprox. 1 cm x 1 cm
- 150 g linguiça calabresa defumada, cortada em rodelas finas
- 300 g farinha de mandioca, crua
- ½ c. chá de sal marinho
- 20 g manteiga
- 10 talos de cebolinha, picados
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1797 kJ / 430 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 261 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 Std. 10 Min
Pudim de leite condensado
4h
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Creme de milho verde
25 Min
Couve à mineira
20 Min
Kibe assado
1 Std. 20 Min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min
Calabresa acebolada
20 Min
Molho vinagrete
15 Min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min