Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente, mais q. b. para untar
- 50 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 300 g açúcar
- 80 g água
- 4 ovos médios, separar gemas e claras
- 1 pitada de sal marinho
- 500 g mandioca, descascada e cortada em pedaços
- 200 g leite de coco
- 150 g coco seco ralado
- 1 c. sopa de fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1413 kJ / 338 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 119 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de milho com queijo
1 godz. 30 min
Broinha de milho
40min
Bolo de coco gelado
1h
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1h 10min
Canjica
13 Std. 35 Min
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1u. 45min
Kibe assado
1h 20min
Esfiha de carne fechada
2h 20 min
Bolo de pamonha doce
55min
Bolo de milho cremoso
45min
Bolo cremoso de coco
2sa 45 dk