Feijão tropeiro

Feijão tropeiro

3.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
6 porções

Składniki

  • feijão seco roxinho
    150 g
  • água
    1800 g
  • folha de louro seco
    1
  • sal mais q. b. para ajustar o sabor
    1 c. chá de
  • cebola
    1
  • dentes de alho
    2
  • pimenta dedo-de-moça sem sementes
    ½
  • linguiça calabresa cortada em rodelas finas
    100 g
  • bacon cortado em cubos pequenos (1 cm x 1 cm)
    100 g
  • farinha de mandioca crua
    200 g
    200 g farinha de mandioca, torrada
  • couve cortadas em tiras finas
    5 folhas de

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 421 kcal / 1760 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 830 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...