Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g feijão seco roxinho
- 1800 g água
- 1 folha de louro seco
- 1 c. chá de sal, mais q. b. para ajustar o sabor
- 1 cebola
- 2 dentes de alho
- ½ pimenta dedo-de-moça, sem sementes
- 100 g linguiça calabresa, cortada em rodelas finas
- 100 g bacon, cortado em cubos pequenos (1 cm x 1 cm)
-
200
g farinha de mandioca crua
lub 200 g farinha de mandioca torrada - 5 folhas de couve, cortadas em tiras finas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1760 kJ / 421 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 830 mg
Alternatywne przepisy
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 Min
Bobó de camarão
1h 20min
Lombo de porco à brasileira
2h 25min
Galinhada
1 Std. 30 Min
Canjica
13 godz. 35 min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 Std. 40 Min
Vitamina de goiaba
10 Min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Macarrão com molho de tomate e chouriço
25 min
Macarrão cozido
20min