Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g feijão seco roxinho
- 1800 g água
- 1 folha de louro seco
- 1 c. chá de sal, mais q. b. para ajustar o sabor
- 1 cebola
- 2 dentes de alho
- ½ pimenta dedo-de-moça, sem sementes
- 100 g linguiça calabresa, cortada em rodelas finas
- 100 g bacon, cortado em cubos pequenos (1 cm x 1 cm)
-
200
g farinha de mandioca crua
lub 200 g farinha de mandioca torrada - 5 folhas de couve, cortadas em tiras finas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1760 kJ / 421 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 830 mg
Alternatywne przepisy
Brigadeiro de chocolate (de enrolar)
9h
Molho de chimichurri
Brak ocen
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 min
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Galinhada
1h 30min
Salpicão de frango
40 min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1h
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Creme de milho verde
25 min
Polenta
40 min
Tutu à mineira
35 min
Empadão do mar
1h 35 min