Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de empada
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
-
80
g banha
lub 80 g manteiga -
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa
- 30 g azeite
- 1 frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 10 g molho de soja (opcjonalnie)
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 ½ cubo de cubo de caldo de galinha (para 0,5 l) - 1 pitada de pimenta
- 60 g farinha
- 2 gemas de ovo batidas
- 1 ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 575 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queijadinha
30min
Bolo de coco gelado
1 Std.
Bolo nega maluca
1 godz. 5 min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1 Std.
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Massa aerada (podre)
20min
Brioche de parmesão
1 Std. 45 Min
Esfiha de carne fechada
2 godz. 20 min
Bolinha de mandioca recheada
45min
Sopa de frango e milho verde e Terrinas de brócolis
1 Std. 25 Min
Pastéis de bacalhau
45min
Couve-flor gratinada com molho de queijo
55 Min