Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de empada
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
-
80
g banha
lub 80 g manteiga -
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa
- 30 g azeite
- 1 frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 10 g molho de soja (opcjonalnie)
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 ½ cubo de cubo de caldo de galinha (para 0,5 l) - 1 pitada de pimenta
- 60 g farinha
- 2 gemas de ovo batidas
- 1 ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 575 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10min
Empadinha de palmito
1小时
Cocada branca
45 Min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Molho branco
20 Min
Sorvete de coco
4h 20min
Focaccia com cebola
2 Std.
Sopa de alho-poró e batata
45 Min
Calda de chocolate
20 Min
Molho de tomate
40min
Pão de ló
1 Std. 50 Min