Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 1000 g carne seca cortada em tiras médias
- 20 g coentros
- 1000 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g óleo, mais q.b. p/ untar
- 300 g tomate em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- ½ c. chá de cominhos em pó
- 1 pitada de sal (opcjonalnie)
Puré de mandioca
- 50 g queijo mozarela
- 800 g mandioca cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g manteiga
- 200 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3532 kJ / 845 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bobó de camarão
45min
Salpicão de frango com maçã
3 Std. 10 Min
Salpicão de frango
40min
Bolo de mandioca com coco
1h 15 min
Escondidinho de carne seca
1j 55 menit
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Creme de milho verde
25 min
Kibe assado
1h 20 min
Pão de batata recheado
1h 25min
Esfiha de carne fechada
2h 20min
Sorvete de flocos
4h 25min
Bolo de milho cremoso
45min