Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 1000 g carne seca cortada em tiras médias
- 20 g coentros
- 1000 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g óleo, mais q.b. p/ untar
- 300 g tomate em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- ½ c. chá de cominhos em pó
- 1 pitada de sal (opcjonalnie)
Puré de mandioca
- 50 g queijo mozarela
- 800 g mandioca cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g manteiga
- 200 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3532 kJ / 845 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farofa de maçã
35 Min
Bobó de camarão
45 Min
Pavê de morango
2h 45min
Salpicão de frango
40 min
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Creme de milho verde
25 Min
Kibe assado
1h 20min
Farofa de flocos de milho com banana
25 Min
Esfiha de carne fechada
2h 20 min
Coalhada seca
15h 10min
Brigadeiros
1 Std. 30 Min
Escondidinho de carne
1h 15min