Wersje kompatybilne
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g tomate maduro
- 2 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas
- 400 g peito de frango, sem pele, sem osso, cortado em tiras (6 cm x 3 cm)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino em pó
- 100 g milho verde
- 500 g goma de tapioca (equiv. um pacote)
- 200 g requeijão (equiv. um copinho)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 66 mg
Alternatywne przepisy
Molho quatro queijos
20min
Bolo nega maluca
1h 5min
Escondidinho de carne seca
1h 55 min
Ragú de carne
45min
Frango com quiabo
40min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Farofa
30min
Kibe assado
1h 20min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Molho vinagrete
15min
Escondidinho de carne
1h 15min
Filé mignon suíno com molho mostarda
30min