Wersje kompatybilne
Tapioca com recheio de frango e requeijão cremoso
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g tomate maduro
- 2 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas
- 400 g peito de frango, sem pele, sem osso, cortado em tiras (6 cm x 3 cm)
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino em pó
- 100 g milho verde
- 500 g goma de tapioca (equiv. um pacote)
- 200 g requeijão (equiv. um copinho)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 66 mg
Alternatywne przepisy
Molho quatro queijos
20 Min
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 Min
Brigadeiro de colher
20 Min
Suco cítrico com capim-santo
Brak ocen
Escondidinho de carne seca
1h 55 min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 Std. 40 Min
Polenta
40 Min
Pastel de carne
3 godz. 15 min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Molho vinagrete
15 Min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min
Frango desfiado com molho de tomate (tinga de pollo)
30 Min