Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- óleo de girassol, para untar
- 3 ovos
- 200 g leite de coco
- 180 g açúcar demerara
- 200 g coco seco ralado
- 100 g farinha de trigo
- 50 g manteiga sem sal em temperatura ambiente
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 200 g leite integral
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 11841 kJ / 2833 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 301 g
- Tłuszcz
- 171 g
- Tłuszcz nasycony
- 130 g
- Błonnik
- 23 g
- Sód
- 1368 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 min
Bolo de banana
1h
Bolo de coco gelado
1h
Bolo nega maluca
1 godz. 5 min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 Std. 10 Min
Pudim de leite condensado
4sa
Mousse de maracujá
30 min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 Std. 20 Min
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min
Bolo de pamonha doce
55min
Bolo de milho cremoso
45min
Bolo de chocolate
40min