![Confiture d'abricots Confiture d'abricots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6AEF5E54-1606-4650-8C75-85C86D93295F/Derivates/14DFE0C8-C1F2-4BC0-B6CC-1D597FFE64FC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'abricots frais, coupés en quatre ou en huit (réserver 5-6 noyaux)
- 600 g de sucre en poudre
- 50 g de jus de citron (2 citrons)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 241 kJ / 57 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture de poires
6h
Confiture de figues
1 Std. 30 Min
Confiture melon-anis
6h
Confiture de fraises
6h
Confiture de melon au basilic
2hod. 40min
Marmelade d'oranges
1 Std. 30 Min
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min
Confiture de framboises au romarin
30 Min
Confiture de cerises
6h