Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola
- 30 g azeite
- 350 g carne moída
- 1 c. sopa orégano seco
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada pimenta do reino em pó
- 20 g suco de limão
- ½ c. chá de tahine
- 250 g tomates, maduros e cortados em cubos pequenos
- 250 g leite
- 70 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 1 c. chá de açúcar
-
15
g fermento biológico fresco
lub 1 ½ c. chá de fermento biológico seco - 500 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 21 mg
Alternatywne przepisy
Curau de milho verde
30 min
Brigadeiro de colher
20 min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1h 10min
Canjica
13h 35min
Biscoito goiabinha
45 min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 godz. 45 min
Creme de milho verde
25min
Fatias húngaras
1 Std. 50 Min
Pastel de carne
3h 15min
Kibe assado
1 Std. 20 Min
Requeijão Cremoso
1h 30min