Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
- 600 g água
- 1 c. chá de sal marinho
- 160 g batatas, descascadas e cortadas em cubos pequenos
- 70 g leite
- 60 g manteiga
- 20 g açúcar
-
15
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco - 280 g farinha de trigo
- 1 ovo médio, mais 1 gema para pincelar
- 100 g linguiça calabresa defumada, cortada em pedaços
- 50 g requeijão cremoso
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 155 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 Std. 10 Min
Canjica
13 godz. 35 min
Biscoito goiabinha
45 Min
Escondidinho de carne seca
1hod. 55min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Creme de milho verde
25min
Kibe assado
1h 20min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Bolo de milho cremoso
45 Min
Pasta de cebola e alho
15 Min
Escondidinho de carne
1小时 15 分钟