Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g queijo parmesão, cortado em pedaços
- 50 g açúcar demerara
- 280 g água
- 10 g fermento biológico seco (1 envelope)
- 40 g leite em pó
- 1 ovo
- 50 g óleo de girassol, mais q.b. para untar
- 540 g farinha de trigo
- 3 ½ c. chá de sal
- 500 g leite integral
- 60 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 500 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 72 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de milho com coco
1 Std. 25 Min
Bolo de rolo
40min
Pão de mandioquinha
1 Std. 10 Min
Bobó de camarão
1h 20min
Brigadeiro de colher
20min
Canjica
13 godz. 35 min
Cuscuz à paulista
1 Std. 25 Min
Creme de milho verde
25 min
Brioche de parmesão
1 Std. 45 Min
Kibe assado
1h 20min
Esfiha de carne fechada
2 godz. 20 min
Coalhada seca
15 godz. 10 min