Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g manteiga em temperatura ambiente, mais q. b. para untar
- 300 g açúcar
- 240 g leite
- 200 g leite de coco
- 4 ovos, gemas e claras separadas
- 1 pitada sal
- 200 g farinha de trigo
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 200 g leite condensado
- 100 g coco seco ralado, em flocos
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1200 kJ / 287 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 55 mg
Alternatywne przepisy
Manjar de coco com calda de ameixas
4 Std. 35 Min
Bolo de banana
1h
Bolo formigueiro
55 min
Bolo nega maluca
1h 5min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 godz. 10 min
Pudim de leite condensado
4h
Biscoito goiabinha
45 min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 godz. 20 min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 godz. 45 min
Esfiha de carne fechada
2 godz. 20 min
Bolo de milho cremoso
45 min
Bolo cremoso de coco
2h 45min