Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cenoura cortada em pedaços (aprox.. 2 unidades médias)
- 2 ovos
- 80 g óleo de girassol
- 100 g açúcar demerara
- 110 g farinha de trigo
- 2 c. chá de fermento químico em pó
Cobertura
- 200 g creme de leite fresco
- 200 g chocolate meio amargo em pedaços (ou outro chocolate de sua preferência)
- q.b. confeitos coloridos para enfeitar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1254 kJ / 299.7 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 98.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de frutos do mar
Brak ocen
Risoto de aspargos com crisp de Parma
30min
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 Min
Bacalhau à Gomes de Sá
1h 40 min
Dadinho de tapioca
3h 10min
Brigadeiro de colher
20min
Bolo nega maluca
1 Std. 5 Min
Arroz e feijão tradicional
13h 20 min
Risoto de camarão com leite de coco
40 Min
Brigadeiros
1h 30min
Mousse de chocolate
3h 20min
Arroz no vapor
25min