Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bohnenpatties
- 150 g Bulgur
- 400 g Wasser
- 1 TL Salz
- 400 g dicke Bohnen, TK
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Pinienkerne
- 1 geh. TL Sumak
- 30 g Olivenöl
Füllung und Fertigstellung
- 60 g Feta, in Stücken
- 60 g Frischkäse
- 10 g Minze, abgezupft
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer, gemahlen
- 100 g Sesam
- Öl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Persischer Dill- und Limabohnen-Reis mit Granatapfel
40 Min
Gemüse-Tofu-Pastetchen mit Koriander-Joghurt-Sauce
1 Std. 10 Min
Rote-Linsen-Gratin
1 Std. 20 Min
Quinoa-Köfte mit Salat
1 Std. 30 Min
Indischer Gemüsereis aus dem Ofen
1 Std. 30 Min
Tofu-Burger
1 Std. 30 Min
Spinat-Brokkoli-Terrine
4 Std. 45 Min
Veggie-Ramen mit Ei
2 Std. 10 Min
Artischocken-Tofu-Püree
10 Min
Pudla mit Spinat und Paneer
1 Std.
Falafel in Fladenbrot mit Tahin-Sauce
1 Std. 25 Min
Bohnen-Feta-Burger
1 Std. 40 Min