Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g queijo parmesão
- 1500 g água
- 10 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 1 c. chá de sal
- 200 g esparguete
- 2 dentes de alho
- 40 g manteiga
- 150 g bacon em cubos
- 100 g natas
- 1 gema de ovo
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2325.6 kJ / 555.8 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 929 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 min
Penne com frango e béchamel carilado
45 Min
Penne com chouriço e cogumelos
25 min
Gratinado de bolonhesa
1j
Penne de atum com manjericão
35 Min
Bolonhesa
1h 10 min
Esparguete de frango assado com salteado de cogumelos
50 menit
Linguini com bacon e camarão
35 Min
Esparguete à carbonara
30 min
Esparguete à carbonara
30 min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1 godz. 5 min
Carbonara de salsichas
40 min