Hojaldre de poro, mejillones y almejas

Hojaldre de poro, mejillones y almejas

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porciones

Składniki

  • 300 g de almejas frescas
  • agua la necesaria para cubrir las almejas
  • 1 ¾ cdita de sal fina
  • 200 g de mantequilla sin sal en trozos pequeños (1-2 cm) y congelada
  • 200 g de harina de trigo
  • 90 g de agua fría
  • 20 g de aceite de oliva extra virgen
  • 400 g de poro en rodajas de 1 cm
  • 40 g de vino blanco seco
  • 500 g de mejillones frescos limpios
  • 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 3 pizcas de pimienta blanca molida
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 281 mg
Białko 11 g
Kalorie 1653 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...