![Hojaldre de poro, mejillones y almejas Hojaldre de poro, mejillones y almejas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ce5a4e7-ff19-4e98-a61c-e6d7b97b8906/Derivates/4e7090b5-270d-4600-9927-cc2ecbe9073c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almejas, frescas
- agua, la necesaria para cubrir las almejas
- 1 ¾ cdita de sal fina
- 200 g de mantequilla sin sal, en trozos pequeños (1-2 cm) y congelada
- 200 g de harina de trigo
- 90 g de agua, fría
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 400 g de poro, en rodajas de 1 cm
- 40 g de vino blanco seco
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 pizcas de pimienta blanca molida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1653 kJ / 394 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 281 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con poro y limón
25min
Ensalada de cítricos con vinagreta de achiote
15 Min
Ensalada de ejotes con aderezo de curry
45min
Búfalo wings de coliflor
30 min
Queso en salsa de epazote
25min
Salsa de cacahuate
10 min
Dip de huitlacoche
4 godz.
Tartalaza
1h 30min
Crema Ácida vegana
10 min
Sopa de cebada perla y hongos
50min
Pesto de jitomate
10 min
Aguachile de jícama
15 Min