Albóndigas de pavo con salsa cremosa

Albóndigas de pavo con salsa cremosa

4.9 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • 50 g de queso parmesano en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 400 g de pechuga de pavo, sin piel en cubos (3 cm)
  • 30 g de pan molido
  • 1 huevo
  • 1 cdita de orégano seco
  • ½ cdita de sal o al gusto
  • 3 pizcas de pimienta negra molida o al gusto
  • 120 g de cebolla en cuartos
  • 200 g de champiñones en mitades o cuartos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 400 g de agua
  • 1 cubo de caldo de pollo
  • 30 g de mostaza
  • 20 g de miel de abeja
  • 400 g de camote pelado y en trozos (2 cm)
  • 100 g de hojas de espinaca fresca
  • 100 g de crema para batir (30-40% grasa)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1277 mg
Białko 37 g
Kalorie 2458 kJ / 587 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...