![Crema de verduras y camarones Crema de verduras y camarones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7e8f6d83-4ef9-402c-8985-ea81c3464367/Derivates/e2acdfcd-ca44-46c5-8d93-806386c352e9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ramitas de perejil fresco, las hojas y parte del tallo
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de camarones medianos crudos, pelados
- 1 - 2 pizcas de sal, o al gusto
- 50 g de echalot
- 100 g de apio, en trozos
- 120 g de zanahoria, en trozos
- 30 g de mantequilla sin sal
- 150 g de poro, solo la parte blanca y en rodajas (1 cm)
- 40 g de puré de tomate
- 3 dientes de ajo, pelados
- 1300 g agua
- 2 cubos de caldo de pescado
- ½ cdita de tomillo seco
- 20 g de azúcar morena
- 100 g de papas, en trozos
- 80 g de vino blanco (opcjonalnie)
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
pan, en rebanadas y tostado para servir
lub baguette, en rebanadas y tostado para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1007 kJ / 240 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1092 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chícharo y jamón crocante
1 Std.
Crema de rábanos, cítricos y nuez de la India TM6
7小时
Crema de espárragos verdes y espinacas
40 分钟
Lentejas estofadas
9h
Risotto con calabacita y tocino
35min
Crema de verduras con huevo pochado
50 Min
Sopa de zanahoria y espinacas
35min
Sopa de brócoli
15 分钟
Sopa de lentejas
1 Std. 30 Min
Lentejas con chorizo
1 Std. 30 Min
Crema de espárragos y queso Brie
30 Min
Crema de calabacita
25 dk