Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 90 g Wasser
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 EL Speisestärke (30 g)
- 50 g Orangenlikör (z. B. Cointreau)
- 1 - 2 Prisen Zimt
- 300 g Christstollen, in Stücken
- 80 g Orangensaft, frisch gepresst
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Mascarpone
- 50 g Zucker
- ¼ - ½ TL Orangenschale, abgerieben
- Kakao zum Bestäuben (siehe Tipp)
- 250 g Magerquark
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Christstollenparfait
8 godz. 30 min
Marzipan-Cranberry-Kugeln
50min
Blaubeer-Crumble mit Rotwein
50min
Träubleskuchen
1 godz. 45 min
Spekulatius-Cashew-Florentiner
1h 40min
Weiße Trüffeltarte
3h 30min
Franzbrötchen-Auflauf
40 min
No-Bake-Tiramisu-Torte
7hod. 30min
Weihnachtliches Tiramisù
8h
Bier-Schokoladen-Kuchen
3h
Holunderblüten-Torte
6 godz.
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min