Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Vanille-Schnecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
6 Stücke
Składniki
-
Milch130 g
-
Zucker55 g
-
frische Hefe5 g
-
Dinkelmehl Type 630250 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen50 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Ei1
-
Vanilleextrakt1 TL
-
Salz1 Prise
-
Wasser1250 g
-
Zitronensaft30 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
21 mg
Białko
9 g
Kalorie
1391 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fermentieren
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hefezopf
2 godz. 30 min
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2 godz. 30 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Osternest
2 godz.
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 godz.
Zitronenschnecken
3 godz. 30 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Rote-Grütze-Hefeswirl
3 godz. 20 min
Apple-Crumble-Pizza
1 godz. 20 min
Mohn-Rugelach
3 godz.