Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Milch
- 55 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 80 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 TL Vanilleextrakt
- 1 Prise Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterschiffchen aus Quark-Öl-Teig
1h 30min
Hefeteig-Nikoläuse
2h
Koeksisters (Süße Zöpfe)
3h
Osternest
2h
Apfel-Zimt-Krapfen
1 Std. 40 Min
Mohnblume
1 Std. 10 Min
Weihnachtliche Wecken
10 Std.
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Kefir-Zöpfe
7 Std. 30 Min
Dattel-Marzipan-Röllchen
1 Std.
Hefeknoten mit Käse und Schinken
2h 30min
Hefezopf "Take five"
2h 20 min