Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Milch
- 55 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 50 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 80 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 TL Vanilleextrakt
- 1 Prise Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koeksisters (Süße Zöpfe)
3sa
Osternest
2j
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Haferkekse
50 menit
Weihnachtliche Wecken
10h
Marzipan-Kürbis
2 godz. 25 min
Franzbrötchen
2h 45 min
Pflaumen-Zimt-Galette
1j 20 menit
Gedrehter Hefezopf
2j
Rugelach mit Schokolade und Cranberrys
3h 30min
Kanelboller
2 godz. 20 min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2j