Abrikozen ketchup

Abrikozen ketchup

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portie

Składniki

  • zachte gedroogde abrikozen, ontpit
    200 g
  • water
    600 g
  • gele tomaten rijp, steelbasis verwijderd
    400 g
  • verse gember in fijne plakjes
    20 g
  • uien gehalveerd
    125 g
  • teentje knoflook
    1
  • olie
    2 el
  • suiker
    70 g
  • ciderazijn
    80 g
  • zout
    1 tl
  • mosterdzaad helder
    1 tl
  • gemalen cayennepeper
    2 snuifjes
  • gemalen piment
    1 snuifje
  • gedroogde gemalen kurkuma
    ¼ tl
  • kruidnagel
    1 snuifje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portie

Białko 17 g
Kalorie 4900 kJ / 1172 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 186 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...